HRS TRAŽI ODGOVORNOST

Džaferoviću krivična prijava za izazivanje mržnje

Hrvatska republikanska stranka, na čelu sa Slavenom Ragužom, saopštila je 19. novembra da je podnijela krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića zbog izazivanja mržnje i netrpeljivosti

Džaferović je, kako navode, 17. novembra u Jablanici izjavio da iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice, logori.... ARHIV

E.Š. / SRNA

24.11.2021

U Tužilaštvo BiH stigla je prijava Hrvatske republikanske stranke /HRS/ protiv člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića zbog izazivanja mržnje i netrpeljivosti, javljaju agencije.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da je prijava zaprimljena juče i da se predmet daje u rad postupajućem tužiocu.

Hrvatska republikanska stranka, na čelu sa Slavenom Ragužom, saopštila je 19. novembra da je podnijela krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića zbog izazivanja mržnje i netrpeljivosti.

Iz HRS podsjećaju da je DŽaferović 17. novembra u Jablanici izjavio da iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice, logori...i drugo, što, kako navode, jednostavno nije istina, jer postoji više pravosnažnih presuda koje potvrđuju baš suprotno.

- Činjenica da prijavljena osoba obavlja funkciju člana Predsjedništva predstavlja otežavajuću okolnost, što ovo krivično djelo čini naročito teškim, a što je zakonodavac jasno odredio, dodaje se u saopštenju HRS-a. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.