VELIKO SRCE GRAĐANA BIH

Za Dženanu Sokolović prikupljeno 250.000 KM

Prikupljena sredstva dovoljna su da ovoj izmučenoj ženi osiguraju mirnu budućnost, Dženana više nikada ne bi bila prisiljena da izađe na ulicu i prosi, kazali iz Pomozi.ba

Osigurana mirna budućnosti. Pomozi.ba

Piše: A. S.

25.11.2021

Nakon 48 sati od pokretanja kampanje za Dženanu Sokolović, majku koja danas živi težak život sa ukupno 150 maraka primanja, a kojoj je u ratu ubijen sedmogodišnj sin Nermin Divović, a ona teško ranjena prikupljeno je oko 250 hiljada maraka.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba objavila apel za pomoć majci Dženani, a u roku od dva dana od strane 40 hiljada ljudi dobrog srca skupljeno je četvrt miliona maraka.

- Koliko samo srce imaju Bosanci i Hercegovci! Prikupljena sredstva dovoljna su da ovoj  izmučenoj ženi osiguraju mirnu budućnost, a obzirom da se radi o izuzetno velikom iznosu, prebacivanje će se raditi planski kako Dženana više nikada ne bi bila prisiljena da izađe na ulicu i prosi.

 Obzirom na na naše dosadašnje iskustvo kada su u pitanju veća sredstva za neku porodicu, gdje smo se nagledali svega i svačega, od pokušaja postojeće i nepostojeće rodbine da se dočepaju dijela sredstava pa do pokušaja zloupotrebe od strane samih korisnika, mi smo razvili mehanizme kako da spriječimo mogućnost bilo kakve zloupotrebe. Kada je u pitanju ovaj slučaj, namjera je bila da se Dženani koliko toliko olakša svakodnevnica, a na osnovu prikupljenih sredstava slobodno možemo reći da je osigurana do kraja života - objavljeno je na stranici Pomozi.ba



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.