VAŽNO JE ZNATI

Od sutra obustava tramvajskog saobraćaja od Čengić Vile do Ilidže

Putnici će od Ilidže moći putovati autobusima, čiji je broj znatno povećan

Rekonstrukcija tramvajske pruge počela je 26. augusta, u njenoj prvoj fazi na relaciji Ilidža-Nedžarići do sada su urađena ispitivanja, iskopavanja, nasipi, radovi na odvodnji. ARHIVA

E. Š. / Agencije

26.11.2021

Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Kantonu Sarajevo na njenoj prvoj dionici se proširuju, tako da u subotu, 27. novembra počinje rekonstrukcija pruge na relaciji od Nedžarića do RTV Doma.

Tramvajski saobraćaj će radi organizacije radova biti obustavljen do Čengić Vile, a putnici će od Ilidže moći putovati autobusima, čiji je broj znatno povećan.

Radnim danima, autobusi će saobraćati od Ilidže do Čengić Vile svakih pet minuta, subotom svakih šest, a nedjeljom svakih devet minuta.


Bus linija Nedžarići-Čengić Vila

U funkciji će biti i nova privremena linija Nedžarići-Čengić Vila koja će saobraćati svakim danom.

Ukupan broj autobusa na relaciji Ilidža-Baščaršija, uključujući i autobuse koji će voziti do Čengić Vile, je 34.

Radi sigurnosti putnika i sprečavanja prelaska ceste pri presjedanjima u tramvaj, saobraćajnica na Čengić Vili pored Gras-a će biti zatvorena za saobraćaj svih vozila, osim za navedene autobuse, a vozačima će signalizacijom biti naznačena izmjena režima, kao i kojom saobraćajnicom mogu voziti.

Broj tramvajskih vozila od Čengić Vile će biti povećan, a tramvaji će saobraćati svake četiri minute.

U svim vozilima važit će kuponi oba prevoznika, a kupljena karta važit će i u autobusima i u tramvajima.


Završetak radova u maju 2022.

Rekonstrukcija tramvajske pruge počela je 26. augusta, u njenoj prvoj fazi na relaciji Ilidža-Nedžarići do sada su urađena ispitivanja, iskopavanja, nasipi, radovi na odvodnji, prikupljena je dokumentacija za materijale i došlo je vrijeme za nastavak radova prve dionice od Ilidže do Remize.

Planirani završetak radova za dionicu Ilidža-Remiza je maj 2022. godine.

Iz Ministarstva saobraćaja poručuju kako, nakon 60 godina, prvi put svi zajedno imamo ovako veliki projekt koji zahtijeva mnogo promjena i građanima i učesnicima u saobraćaju, zbog čega mole sve za razumijevanje kako bismo u skorijoj budućnosti imali prevoz kakav imaju mnogi evropski gradovi, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.