AVAZ SAZNAJE

Počelo saslušanje svjedoka zbog Sebijine diplome

Prema informacijama portala "Avaza" jučer su iskaze u Tužilaštvu KS dala najmanje tri svjedoka, što potvrđuju i pozivi koji su u našem posjedu

M. Aščić

Sebija Izetbegović: Počelo saslušanje svjedoka

Foto: Avaz


Tužilaštvo KS donijelo je zvaničnu naredbu o pokretanju istrage protiv Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a u aferi "Diploma", saznaje portal "Avaza".

Izetbegović je, podsjećamo, prijavljena ovoj pravosudnoj instituciji da nema završenu visoku školsku spremu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. To potvrđuje i dokumentacija koja je prije nekoliko mjeseci proslijeđena rektoratu UNSA-e, a iz koje se vidi da ovaj fakultet nije mogao potvrditi vjerodostojnost njenog indeksa niti položene predmete. 

  • Faksimil poziva svjedoku koji je danas saslušan

    Faksimil poziva svjedoku koji je danas saslušan

    Foto: Avaz


Prema informacijama portala "Avaza" jučer su iskaze u Tužilaštvu KS dala najmanje tri svjedoka, što potvrđuju i pozivi koji su u našem posjedu.

Jučer je iskaz dao uposlenik Medicinskog fakulteta u Sarajevu (identitet poznat redakciji). Ovaj svjedok je pozvan radi davanja izjave povodom inspekcijskog nadzora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove proveden 24. juna 2021. godine na Medicinskom fakultetu. Tada inspektorima nije bila predočena relevantna dokumentacija koja se odnosi na stečena prava studentice Izetbegović na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu. 

  • Odgovor iz Zagreba o studiju Sebije Izetbegović

    Odgovor iz Zagreba o studiju Sebije Izetbegović

    Foto: Avaz


Podsjetimo, u julu ove godine bh. institucijama stigao je i odgovor sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu. 

 - Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6.aprila 1960.godine u Titogradu, Republika Crna Gora bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound ic clinical medicine u akademskoj 1992/1993.godini pod matičnim brojem studenta 4690114. U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima - sadržanim u indeksu - navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice iz jula ove godine.

Više o temi Sebija Izetbegović

DIREKTORICA KCUS-A
Sebija Izetbegović čestitala Dan državnosti BiH
NA VRH

Podijeli članak na