BIH

Nova sezona skijanja na Bjelašnici otvara se večeras

Kako je navedeno, ZOI’84 prvi dan nove sezone ponudit će besplatno skijanje za 300 korisnika na stazi “Kolijevka”

Do vikenda, noćno skijanje će u funkciji biti od 18:30 do 21:00 sat. Arhiv

Z. K.

30.11.2021

Noćnim skijanjem večeras u 16:30 sati bit će otvorena nova sezona skijanja na olimpijskoj planini Bjelašnici, najavili su predstavnici Olimpijskog centra Bjelašnica i preduzeća ZOI’84.

Kako je navedeno, ZOI’84 prvi dan nove sezone ponudit će besplatno skijanje za 300 korisnika na stazi “Kolijevka”. Do vikenda, noćno skijanje će u funkciji biti od 18:30 do 21:00 sat, a od 4. decembra planirano je otvaranje i ostalih staza.

Preduzeće ZOI’84 odgovornost stavlja na prvo mjesto te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organiziran revijalni program povodom otvaranja sezone.

- Nova Uprava ZOI’84 prati aktuelna dešavanja na svjetskim skijalištima. Određene zemlje, kao npr. Austrija koja je u „lockdownu“, odlučile su ostaviti skijališta otvorena za svoje korisnike. Mi akcenat stavljamo na unapređenje infrastrukture i značajno poboljšanje iskustva skijanja, što je i naša primarna obaveza prema korisnicima. Ovi sportovi, sami po sebi, omogućuju sigurnu distancu među skijašima, a sport i boravak na čistom planinskom zraku značajno doprinose izgradnji imuniteta – rečeno je iz ZOI’84.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.