NOVA USLUGA

Jasmin Mehić, direktor ZOI-a, za "Avaz": Električni punjači na Bjelašnici su u testnoj fazi

Finska firma je izvođač i oni rade obračune i sve je to još uvijek u testnoj fazi, izjavio je Mehić

Mehić: Uskoro u funkciji. Avaz

Piše: A. Ovčina

12.1.2023

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da za sat vremena punjenja električnog automobila platite čak 60 KM na Bjelašnici, direktor KJP "ZOI ’84" Jasmin Mehić kaže za portal "Avaza" da je usluga punjena električnih automobila u fazi testiranja.


Jasno istaknut cjenovnik

- Tek treba ove sedmice da se pušta, a usluga, ukoliko se bude naplaćivala bit će jasno istaknut cjenovnik. Upravo jutros razgovaramo na tu temu sa ovim proizvođačima, tako da naša je ideja bila da pružimo uslugu, ali to ne mora biti gratis. Onaj ko vozi vozilo na električno punjenje, ne vidim razloga da ima gratis punjenje, što se mene tiče to može biti potpuno komercijalna usluga – izjavio je Mehić za portal "Avaza".

Dodao je da električni punjač napuni bateriju vozila za sat vremena.

- Ja mislim da je to punjač koji u roku od sat vremena napuni bateriju u potpunosti. Finska firma je izvođač i oni rade obračune i sve je to još uvijek u testnoj fazi – izjavio je Mehić.


Nije njihova usluga

Ističe da će nakon par dana realizirati ugovor nakon čega će znati i koja je cijena.

- Mi kao ZOI ne pružamo tu uslugu. Mi smo se dogovorili da se instalira punjač, ali niti mi naplaćujemo, niti je to naša usluga – zaključio je Mehić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.