GLOBALNI IZAZOVI

Zvizdić danas na parlamentarno-sigurnosnom forumu u Vašingtonu

Mogući sastanci s više članova američkog Kongresa

N. Aj.

Denis Zvizdić

Foto: Arhiv


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić učestvovat će na parlamentarno-sigurnosnom forumu, najavljenom za 6. decembar u Vašingtonu, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Ovaj tradicionalni događaj svake godine organizuje nekadašnji član Predstavničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država i osnivač ovog foruma Robert Pitenger (Pittenger), a okuplja američke kongresmene i senatore, parlamentarce iz cijelog svijeta te eksperte i predstavnike agencija neposredno angažovane u suprotstavljanju aktuelnim globalnim sigurnosnim izazovima.

Programom je najavljeno Zvidzićevo obraćanje učesnicima Foruma tokom panela o najboljim primjerima i praksama unapređenja saradnje parlamenata.

Predviđeno je takođe da se predsjedavajući Predstavničkog doma, tokom boravka u Vašingtonu radno sastane s više članova američkog Kongresa.

Tokom Foruma bit će razmotrene različite vrste aktuelnih globalnih sigurnosnih izazova, od nezakonite trgovine ljudima i migrantske krize, pranja novca, zloupotreba u ekonomskoj ekspanziji pojedinih zemalja kroz kontraverzne investicije, do posljedica neurokognitivnog rata i upotrebe psihološkog i biološkog oružja.

NA VRH

Podijeli članak na