SARAJEVO

SBB napustio sastanak federalnih parlamentaraca: SDA poslala državnog službenika kao stranačkog predstavnika

SBB je ozbiljna stranka i ne pristajemo na neodgovorno ponašanje ključnih aktera i na ovu manipulaciju , kazala je Prašović-Gadžo

Sanela Prašović-Gadžo. Arhiv

Piše: D. Hadžović

6.12.2021

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, danas je napustila sastanak na kojem su predstavnici političkih stranaka u Parlamentu FBiH razgovarali o pitanjima koji se tiču sastanaka bh. stranačkih lidera sa izaslanikom za izborne reforme SAD-a Metjuom Palmerom (Matthew) i direktoricom pri evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Ajhorst (Eichhorst), vezano uz izbornu reformu u našoj zemlji.


Ne pristajemo na neodgovorno ponašanje SDA

- Jutros smo u 11 sati ispred Parlamenta FBiH imali zakazan sastanak političkih stranaka kako bismo razgovarali o pitanjima nametnutim na sastanku s predstavnicima Metju Palmerom i Angelinom Ejhorst prošle sedmice. Riječ je o funkcioniranju Federacije. Jutros na sastanku se nije pojavio predstavnik SDA. Kada sam postavila pitanje zbog čega nema njihovog predstavnika, gospodin Izmir Hadžiabdić, koji je sekretar Doma naroda, rekao je da je on tu u ime u SDA kao ekspert za Ustav. Rekla sam da on kao državni službenik ne smije nastupati kao predstavnik niti jedne političke stranke, da SBB neće da sudjeluje u tome, jer je cilj samo da se ukrade vrijeme od građana. SBB je ozbiljna stranka i ne pristajemo ne neodgovorno ponašanje ključnih aktera i na ovu manipulaciju. Ja sam stoga napustila sastanak – kazala je Prašoviž-Gadžo za „Avaz“.


Manipulacija građanima i javnošću

Prašović-Gadžo ističe kako SDA na ovaj način već duže vrijeme manipulira drugim političkim strankama i građanima.

- Meni je bilo čudno da i na prošlosedmičnom sastanku nisam vidjela predstavnike SDA i nikom od nas nije bio jasno u kojoj funkciji je gospodin Hažiabdić, jer znamo da je on državni službenik. Međutim, danas kada sam ga to pitala izravno, on je rekao da je tu kao predstavnik SDA, jer su u pitanju razgovori na ekspertnom nivou. Ne možemo o promjenama Ustava razgovarati na takav način. Onda bismo svi mi poslali eksperte na razgovore. Svi su na sastanak poslali političke predstavnike, osim SDA. Oni to rade zbog manipulacije s ljudima koji su danas došli na sastanak, manipulacije sa javnošću, ali prije svega s građanima. Oni tim pokazuju svoj stav u cijeloj ovoj priči, u svim ovim razgovorima – navodi Prašović-Gadžo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.