SARADNJA SA MUP-OM RS

SIPA pretresla 18 lokacija, uhapili osam lica

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

H. J. I.

Službenici SIPA-e uhapsili osam osoba

Foto: Ilustracija


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su na području Banja Luke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada, realizovali operativnu akciju koja se odnosi na pretrese na više od 50 lokacija.

U okviru akcije policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na 18 lokacija i lišili slobode osam lica koji se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Organizovani kriminal" iz člana 250. stav Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, u vezi sa krivičnim djelom "Neovlašteni promet opojnim drogama" iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i krivičnim djelom "Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene" iz člana 193. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Više o temi SIPA

KOMENTAR DANA
Gdje su pare, Milorade

Više o:

SIPA MUP RS
NA VRH

Podijeli članak na