LIDER SNSD-A

Dodik govorio o planu za njegovo uklanjanje: Rekli su Cvijanović da me izbaci iz igre i preuzme SNSD

Član predsjedništva BiH otkrio kako ga je Cvijanović obavijestila da je u određenim krugovima postojala takva ponuda

Dodik: Priče za medijsko zabavljanje. rtrs

E. Ć.

8.12.2021

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD, Milorad Dodik, nakon sastanka s Gabrielom Eskobarom (Escobar) u Predsjedništvu BiH organizirao je press-konferenciju na kojoj je ponovio kako visoki predstavnik ne postoji, a potom je dodao da onda ne postoji ni OHR.

Dodik je komentarisao navode  navode medija da Sjedinjene Američke Države i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić žele da ga izbace "iz igre". Navodno se podstiče Željka Cvijanović da preuzme glavnu riječ u SNSD.

On kaže da su te priče za medijsko zabavljanje, te da ima potpunu koordinaciju s predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović. Također, rekao je kako mu je Cvijanović sama otkrila i obavijestila ga da je u određenim krugovima ipak postojala ponuda prema kojoj bi ona preuzela vrh SNSD-a, a Dodik bi u potpunosti ispao iz igre.

- Čim je došla, ona me odmah obavijestila da su joj neki rekli kako bi bilo dobro da izbaci Dodika i preuzme SNSD. Ona je ustala i rekla im 'vidite li vi da sam ja ozbiljna žena, što pričate gluposti' - otkrio je Dodik, te rekao kako na tu temu više nema šta dodati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.