ZAKLJUČAK SASTANKA

Ministarstvo civilnih poslova BiH i Ambasada UK: Potrebno proširiti saradnju

Ministrica Gudeljević je prezentirala nadležnosti Ministarstva nakon čega su joj upućene čestitke za iznimne napore u vezi sa nabavom cjepiva za stanovnike BiH

Gudeljević sa Portmanom, Fildom i Flauker. fena

E. Ć. / Fena

8.12.2021

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević danas je u radni posjet primila ravnatelja Odjela za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Žila Portmana (Giles), ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Metjua Filda (Matthew Field) i šeficu političkog odjela Ambasade UK u BiH Helen Flauker (Flewker).

Gudeljević je prezentirala nadležnosti Ministarstva nakon čega su joj upućene čestitke za iznimne napore u vezi sa nabavom cjepiva za stanovnike BiH. Također, razmijenjena su iskustva u vezi sa mjerama koje se odnose na pandemiju koronavirusa i aktualno stanje u BiH glede broja zaraženih, oboljelih, kao i cijepljenih.

Ministrica je izrazila spremnost da se pokrenu inicijative za zaključivanje bilateralnih sporazuma koji su u domeni Ministarstva civilnih poslova, o čemu će biti više riječi na prvom narednom sastanku.

Sugovornici su zaključili da suradnju između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ujedinjenog Kraljevstva treba proširiti, čemu će u narednom razdoblju biti posvećena pozornost obje strane, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.