PODGORICA

Nikšić se sastao s Konjevićem: Rast podrške proevropskim snagama u Crnoj Gori, isti trend mora slijediti i BiH

U prijateljskoj atmosferi koja vlada između dvije sestrinske stranke izražena je uzajamna podrška borbi za očuvanje stabilnosti i suvereniteta dvije prijateljske države

Sa sastanka u Podgorici. SDP BiH

N. Aj.

9.12.2021

Danas su se u Podgorici susrele delgacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i Socijaldemokratske partije Crne Gore, predvođene predsjednicima stranaka Nerminom Nikšićem i Raškom Konjevićem.

Predsjednik Nikšić je Konjeviću čestitao na velikom uspjehu ostvarenom na lokalnim izborima u Cetinju, saopćeno je iz SDP-a BiH.

U prijateljskoj atmosferi koja vlada između dvije sestrinske stranke izražena je uzajamna podrška borbi za očuvanje stabilnosti i suvereniteta dvije prijateljske države.

Zajedno su ocijenili ohrabrujućim porast podrške integrativnim, proevropskim snagama u Crnoj Gori, uz uvjerenje da će isti trend slijediti i građani Bosne i Hercegovine na nadolazećim općim izborima.

U delegaciji SDP-a BiH bili su i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, Saša Magazinović, šef kluba zastupnika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, te potpredsjednik SDP BiH i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Ivan Boban.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.