PROGLASILI POBJEDU

Dodik: Slobodan Javor je od večeras gradonačelnik Prijedora

Niti jednog trenutka nismo sumnjali u ovaj rezultat

Milorad Dodik se obratio svim prisutnima u štabu SNSD-a. Twitter

Piše: H. J. I.

12.12.2021

Iako se prvi preliminarni rezultati Centralne izborne komisije još čekaju, SNSD je proglasio pobjedu u Prijedoru. Uveliko se slavi u izbornom štabu i poručuju: "Slobodan Javor je od večeras gradonačelnik Prijedora".

Prema podacima stranaka, kandidat SNSD-a Slobodan Javor ima 54,84 posto glasova, a koalicije "Za naš Prijedor – DNS, SDS i PDP" Goran Predojević 36,94 posto, podaci su izbornog štaba ove koalicije na osnovu četvrtine prebrojanih glasova. Nezavisni kandidat Slađana Radaković osvojila je 2,98 posto glasova, a svih ostalih 11 kandidata 3,11 posto.

- U našem gradu ima mjesta za sve - poručio Slobodan Javor.

Slavlju prisustvuje i lider SNSD-a Milorad Dodik koji se također obratio svim prisutnima. 

- Pobjeda Slobodana Javora je dobra za Prijedor. Ova pobjeda je dokaz da će ovaj grad nastaviti da se razvija u pravcu koji smo zacrtali. SNSD niti jednog trenutka nije sumnjao u ovaj rezultat. SNSD je danas sa koalicionim partnerima učinio najbolji izbor – izjavio je Dodik i nastavio:

Politički rivali ne smiju biti neprijatelji. Sinergija republičke i lokalne vlasti uvijek donosi razvoj lokalnoj zajednici. Hvala svim koalicionim partnerima koji su učestvovali u pobjedi Slobodana Javora. Upravo mi je na pobjedi čestitao predsjednik DNS-a Nenad Nešić – zaključio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.