SARAJEVO

USAID sutra obilježava završetak uspješne kampanje "Heroji u BiH"

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson odat će priznanje brojnim ličnostima koji su svojim primjerom inspirisali građane BiH, posebice mlade

Erik Nelson. Arhiva

H. J. I.

13.12.2021

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) obilježit će završetak vrlo uspješne kampanje "Heroji BiH" u utorak, 14. decembra u 11:00 sati u Hotelu Marriott, Sky Lounge, Skenderija 1, Sarajevo.

S grupom Bosanaca i Hercegovaca koji su svojim djelovanjem doprinosili promjenama,ambasador SAD u BiH, Erik Nelson (Eric), će odat priznanje brojnim ličnostima koji su svojim primjerom inspirisali građane BiH, posebice mlade, da budućnost uzmu u svoje ruke i bore se za nju.

USAID-ova jednogodišnja kampanja nazvana Heroji BiH isticala je građane Bosne i Hercegovine iz svih sfera života koji daju doprinos u svojim zajednicama i svojoj zemlji. Među herojima su turistički poduzetnici, prosvjetni radnici, zanatlije, državni službenici, investitori iz dijaspore, zemljoradnici, poljoprivredni poduzetnici i mnogi drugi. Kampanja je dio USAID-ovog obilježavanja 25. godišnjice partnerstva s Bosnom i Hercegovinom.

Sjedinjene države su prvenstveno kroz USAID podržale ekonomski razvoj i društveni napredak Bosne i Hercegovine s dvije milijarde američkih dolara. USAID je rad na razvoju Bosne i Hercegovine počeo 1996. godine, po završetku rata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.