AVAZ NA LICU MJESTA

Plenković nakon sastanka s Izetbegovićem: Unutarnji mir u BiH je na strankama

Moj dojam je da su svi akteri svjesni situacije, da trenutno stanje nije zadovoljavajuće po građane, istakao je

Andrej Plenković. Anadolija

Piše: A. Č.

13.12.2021

Nakon drugog današnjeg sastanka, premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da je razgovarao sa Bakirom Izetbegovićem, Denisom Zvizdićem, Draganom Čovićem, Borjanom Krišto...

Glavna tema bila je politička situacija u BiH i međupolitički odnosi strankama.

- Pozicija Hrvatske je pozicija prijateljske zemlje. Poruka je da ćemo učiniti maksimalne napore da podržimo reformske napore ka sticanju kandidature za članstvo EU i da ubrza taj put. Željeli bismo da izmjene Izbornog zakona budu da sva tri naroda budu zadovoljna, da položaj hrvatskog naroda bude ravnopravan, da biraju svog predstavnika. Time mislim da bi se relaksirali procesi i pomogli bolji odnos s drugim entitetom. Hrvatska bi sa svim svojim pozitivnim stavom pomogla u gospodarstvu, elektroprivredi. Unutarnji mir u BiH je na strankama, a mi ćemo poduprjeti konstruktivne napore - rekao je Plenković.

Odgovarajući na pitanja novinara Plenković je rekao da su razmijenili stajališta i da je precizno čuo stavove.

- Moj dojam je da su svi akteri svjesni situacije, da trenutno stanje nije zadovoljavajuće po građane. Mora se napraviti korak naprijed. Za to trebaju funkcionalne institucije i mislim da to shvata i gospodin Izetbegović - rekao je Plenković.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.