NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Komšićev direktor gasi bh. privredu

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda još dva mjeseca pritvora za uhapšene u akciji “Transporter” koji se sumnjiče za promet narkotika

Avaz.ba

15.12.2021

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Komšićev direktor gasi bh. privredu.

ANALIZA Pravni mehanizmi zaustavljanja Dodikovog udara. Pravosuđe je dužno zaštititi Ustav BiH.

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda još dva mjeseca pritvora za uhapšene u akciji “Transporter” koji se sumnjiče za promet narkotika. Sumnjiče se da su od narkokartela iz Južne Amerike, preko Evrope, u BiH nabavljali na tone kokaina.
Svi su uhapšeni nakon što su dešifrirane poruke aplikacije Sky, koje su u posjedu Tužilaštva BiH.

Komentar dana pisao je Nermin Demirović.

NE ODUSTAJU Sve više cijene struje u novim ugovorima. Komšićev direktor gasi bh. privredu.

Ne obazirući se na proteste poslodavaca i upozorenja ekonomskih stručnjaka, „Elektroprivreda BiH“, na čijem je čelu DF-ov direktor Admir Andelija, nastavlja sa slanjem novih ugovora s drastično višim cijenama struje za privredna društva u FBiH. Nakon posljedica pandemije, bh. kompanije izložene su još jednom velikom udaru, a ako se rukovodstva elektroprivreda ne zaustave u ovakvom naumu, posljedice bi mogle biti katastrofalne.

Potpisivanjem Dejtonskog sporazuma 14. decembra 1995. godine u Parizu osjetili smo olakšanje, posebno što je to učinjeno u prisustvu najodgovornijih osoba iz tadašnje međunarodne zajednice, kaže za „Avaz“ sudionik pregovora u Dejtonu, prof. Kasim Trnka.

Ličnost dana je Bahrudin Jelkić: Simbol muke povratničke.

Na stranama Globusa  zatvoreno posljednje poglavlje najvećeg skandala u historiji američkog sporta. Djevojke koje je zlostavljao ljekar dobit će 380 miliona dolara odštete.

Prosvjetni inspektori Kantona Sarajevo izdali su prije nekoliko dana Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (UNSA) rješenje kojim se naređuje da postupe prema odluci Senata UNSA-e prema kojoj se dr. Naser Nabil bira u zvanje vanrednog profesora na predmetu Hitna stanja u kardiologiji.

PROJEKTI  Ministar Lasić o sastanku s predstavnicima EBRD-a i EIB-a. Koridor 5C mora biti gotov do 2028. godine.

GRAČANICA Najstarijem stanovniku zahvalnica za doprinos u IZ. Ef. Čamdžić 100. godinu dočekuje u dobrom zdravlju.

U Kamernom teatru 55 sinoć je u Sarajevu otvoren peti međunarodni teatarski festival „Dani Jurislava Korenića“, koji će trajati do 22. decembra.

SKUPŠTINA KS Burna rasprava na jučerašnjoj  sjednici. Zastupnici  SDA nisu smjeli podržati izvještaj Opće bolnice.

Na sarajevskom mezarju Turbe Bistrik jučer je ukopan Ali Bečić (11), dječak koji je preminuo nakon što ga je udario kamion. Desetine građana i njegovih školskih drugova stigle su kako bi se oprostile od malog Alija.

BOSANSKI BROD  Detalji incidenta ispred kafića „Dors“. Fatalna Saška nogom udarila ženu u glavu.

MOSTAR Koncertom ’Crvene jabuke’ počinje zabavni dio ’Adventa’. Mostarci će feštati na otvorenom.

MODNI SUSRETI  Influenserica Fata Hasanović zamijenila Berlin Dubaijem. Zahvalna sam Hajdi Klum.

Ove godine u rijalitiju „Zadruga“ sve se vrti oko Filipa Cara, mladića iz Crikvenice, kojeg mnogi doživljavaju kao žestokog momka „kratkog fitilja“. Ekipa „Avaz TV-a“ posjetila je Crikvenicu u Hrvatskoj, njegovo rodno mjesto.

Mlada mostarska plivačica Lana Pudar (15) će od 16. do 21. decembra učestvovati na Svjetskom prvenstvu (SP) u malim bazenima (25 metara) koje je trebalo biti održano prošle godine, ali je zbog pandemije koronavirusa pomjereno na tekuću godinu.

REPREZENTACIJA Slobodan Janjuš, legenda Željezn ičara i Sarajeva,  iz floridske Tampe za “Avaz”. ’Zmajevi’ moraju promijeniti mentalitet.

U današnjem broju poklon prilog "Porodica i zdravlje".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.