BEZ PRAVOG ODGOVORA

TV duel Dodika i Ostojića: Zbog čega je lider SNSD-a ostao bez riječi

Milorada napadaju, s moje tačke gledišta, neargumentovano. Ako sam dobro razumio, od secesioniste i separatiste koji je htio da otcijepi dio svoje države i priključi ga drugoj državi, u prošlosti, sad je Mile postao ustavobranitelj, rekao je Ostojić

Dodik i Ostojić na emisiji TV Prva. screenshot

E. Ć.

18.12.2021

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, gostovao je na TV Prva zajedno sa bivšim poslanikom u Narodnoj skupštini Srbije i novinarom Zoranom Ostojićem. Oni su govorili o trenutnoj situaciji u našoj državi, a u jednom dijelu emisije Ostojić je rekao kako je Dodik od secesioniste postao političar koji brani Ustav BiH.

- Milorada napadaju, s moje tačke gledišta, neargumentovano. Ako sam dobro razumio, od secesioniste i separatiste koji je htio da otcijepi dio svoje države i priključi ga drugoj državi, u prošlosti, sad je Mile postao ustavobranitelj i zalaže se za Ustav BiH u slovu Dejtona. 



Vučić priznaje Šmita

To podrazumijeva da će poštovanje Ustava BiH podrazumijevati poštovanje odluka Ustavnog suda, jer bilo ko ko kaže da je za poštovanje Ustava, a ne poštuje odluke Ustavnog suda, onda se on šali - rekao je Ostojić, te dodao kako je to dobra predizborna kampanja uoči izbora naredne godine.

- Vučić je rekao, kada je Dodik došao kod njega i rekao mu kako ne priznaje Šmita (Christian Schmidt), da je to njegov prijatelj i da mu šalje izvještaje. Vučić je kazao da ga priznaje - tvrdi Ostojić.

Ostojić je istakao kako za situaciju u BiH odgovornost moraju nositi Beograd i Zagreb koji su ratovali u BiH. Na tu konstantaciju je Dodik burno reagovao, rekavši da Srbija nije ratovala u BiH.

- A što nije bugarski predsjednik potpisao s Alijom, što nije rumunski? Sjećaš li se Milorade kada je Karadžić mislio da je veći od Miloševića i da treba postati lider srpskog naroda? Sječaš li se šta je dobio? - upitao je Ostojić Dodika.

Dodikov zasuo optužbama Ostojića, Bajdena, Bajdenovog sina...

Dodik je potom optužio Ostojića da je zapadni plaćenik, na što je replicirao bivši poslanik u Narodnoj skupštini Srbije.

- Iz Moskve? Je li i to centar moći? Primate li emailove ili kopije - rekao je Ostojić i dodao da Dodik dok "ljulja Bosnu u problem uvlači i Srbiju, jer Vučić priznaje Šmita, a Dodik ne - poručio je Ostojić.

Lider SNSD-a je optužio Džoa Bajdena (Joe Biden), američkog predsjednika, odnosno njegovog sina da je bio u centru najveće korupcijske afere. Dodik je poručio da aktuelna američka administracija vraća Klintonove (Clinton) kadrove, koji su proizveli neuspjeh u našoj državi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.