SAOPĆENJE

Nerezidentni ambasador Države Izrael za BiH posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Direktor Vilić je upoznao ambasadora sa zakonskim nadležnostima Direkcije, te ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu

Sa današnjeg sastanka. dkpt

E. Ć.

22.12.2021

Nerezidentni ambasador Države Izrael za BiH, NJ.E. gospodin Noah Gal Gendler, posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, kojom prilikom je razgovarao sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim saradnicima.

Direktor Vilić je upoznao ambasadora sa zakonskim nadležnostima Direkcije, te ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu. Istakao je preduzete aktivnosti koje se odnose na izgradnju kapaciteta Direkcije, tj. nabavka materijalno-tehničkih sredstava i održavanje obuka za policijske službenike u cilju unapređenja njihovih profesionalnih vještina.

Razgovarano je o realizovanoj posjeti delegacije Direkcije međunarodnoj konferenciji za sigurnost, HLS - cyber technology and innovation, I-HLS INNOTECH, koja je održana u novembru 2021. Godine u Tel Avivu, kao i o posjeti delegacije Direkcije Odjeljenju za obezbjeđenje ambasada i diplomatskih predstavnika u okviru Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael.

Ambasador je pokazao veliko interesovanje za rad Direkcije, te dao punu podršku za nastavak saradnje po pitanju obuka i razmjene iskustava iz domena sigurnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.