PSIHOLOG I ANALITIČAR

Puhalo komentarisao sramotnu izjavu Dodika: Nema ništa gore nego kad neko smrdi na rasizam

Dodik je ranije danas izjavio kako će sarađivati sa pripadnicima SIPA-e "ako budu očešljani i da se ne osjeti nikakav miris koji nose iz Sarajeva"

Srđan Puhalo i Milorad Dodik. avaz

E. Ć.

22.12.2021

Banjalučki psiholog i analitičar Srđan Puhalo komentarisao je današnju izjavu člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika koji je danas, između ostalog, rekao da će sarađivati sa pripadnicima SIPA-e "ako budu okupani očešljani i da se ne osjeti nikakav miris koji nose iz Sarajeva".

- Nema ništa gore nego kad neko smrdi na rasizam - napisao je Puhalo.


Inače, Dodik je rekao da će zabraniti rad državnog pravosuđa na prostoru RS-a, ali da do tada moraju sarađivati. Međutim, rekao je kako pripadnike SIPA-e neće primiti ako ne budu okupani.

- Ja još nisam obaviješten da sam dobio ikakav poziv, al nije problem. U januaru ćemo zabraniti rad, do tad ćemo morati sarađivati. Nek oni slobodno dođu u stranku, ako dođu uljudno, fino, lijepo i ako se normalno i lijepo ponašaju, ako budu okupani očešljani i da se ne osjeti nikakav miris koji nose iz Sarajeva onda možemo da sarađujemo sa njima. Ako bude drugačije, onda neće dobiti ništa - glasila je izjava Dodika na koju je reagovao Puhalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.