SAOPĆENJE

Nešić: "Niko ne urušava BiH kao što to rade funkcioneri SDA"

Nazivati Srbe genocidašima je anticivilizacijski čin, naveo je Nešić

Nenad Nešić. Arhiv

N. Aj.

23.12.2021

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić najoštrije je osudio izjave Šemsudina Mehmedovića, poslanika SDA u Predstavničkom domu PS BiH, kazavši da ''niko ne urušava BiH kao što to rade funkcioneri SDA svojim izjavama punim mržnje prema druga dva naroda''.

- Nedopustivo je i kao suza čisto krivično djelo izazivanja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti, nazivati jedan narod, entitet i njegove institucije "genocidašima". Očekujem da Tužilaštvo BiH pokaže jednako efikasnost i u ovom slučaju, kao što je efikasno po pitanju otvaranja istraga protiv funkcionera RS - kazao je Nešić.

Dodao je da je "srpski narod slobodarski narod i da nijedan evropski narod nije toliko stradao u prošlom vijeku, uvijek se boreći protiv fašizma i osvajača".

- Nazivati Srbe genocidašima je anticivilizacijski čin. Strašno je da 25 godina nakon rata, ratni lideri još šire spiralu zla i mržnje, nanoseći najviše štete upravo svom narodu - mišljenja je Nešić.

Kaže i kako se ''zlo uvijek obije o glavu onom ko ga sije''.

- RS je vječna dok je njenog naroda, a Mehmedovićeve poruke su nam opomena da budemo budni i da je uvijek čuvamo jer bez nje nam nema ni života - rekao je Nešić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.