PREDSJEDNIK DNS-A

Eskalirao sukob unutar opozicije: Nešić poručio kako Vukanović želi jednog Dodika zamijeniti drugim - sobom

Poslao je poruku članovima SDS-a i PDP-a, iskrenim opozicionarima, da im vrata DNS-a nisu zatvorena

Nešić: Vukanović je klevetnik i svađalica. capital.ba

E. Ć.

24.12.2021

Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) rekao je danas kako je na žalost SDS-a, političke institucije koja je stvarala RS, stigla potvrda da je Mirko Šarović povjerenik Nebojše Vukanovića za mjesto predsjednika. 

Ja sam to osjećao i znao. Poštujući najveći broj ljudi koji su članovi i glasači SDS-a, sa DNS-om ponudio sam koncept jedinstva, saradnje, timskog rada, podjele odgovornosti i rezultata iznad svega. Nažalost, Nebojša Vukanović ima druge planove. On želi da jednog Dodika zamjeni drugim - sobom. Zato i svađa, laže, djeli, ruši i juri lajkove umjesto glasova - rekao je Nešić.

Nešićeva izjava predstavlja eskalaciju sukoba unutar opozicije u manjem bh. entitetu, koju je pored DNS-a i SDS-a predvodio i PDP. Također, lider DNS-a je pozvao članove SDS-a i PDP-a, kako je rekao, iskrene opozicionare da im vrata DNS-a nisu zatvorena.

Imao je i poruku za SDS, rekavši da za početak ta stranka prvo treba povratiti svog predsjednika, pa makar to bio i Mirko Šarović, nedajući da stranku vodi, kako je naveo, klevetnik i svađalica Nebojša Vukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.