LIDER HDZ-A I HNS-A

Čović videoporukom čestitao Božić te naglasio potrebu za izmjenom Izbornog zakona kao i rješavanje nagomilanih "problema"

Vodeći odgovornu politiku prema našem narodu i BiH osigurat ćemo evropsku budućnost, trajan mir i bolje sutra. Jer ovo je naša domovina, poručio je Čović

Lider HDZ BiH i HNS-a BiH Dragan Čović videoporukom čestitao je Božić. Printscreen

Piše: N. Aj.

25.12.2021

Lider HDZ BiH i HNS-a BiH Dragan Čović videoporukom čestitao je Božić te istakao potrebnu za izmjenom Izbornog zakona.

- Dolazak ovog za sve nas radosnog dana na poseban način donosi toplinu bliskosti i zajedništva te nas okuplja u vjeri u našeg spasitelja. Protekla godina u iskušenjima pandemije bila je duboko izazovna za cijelo čovječanstvo. Bosnu i Hercegovinu je posebno obilježila nikad izraženija politička kriza koja se manifestirala kroz nefunkcionisanje izvršne i zakonodavne vlasti na razini BiH.

Ovaj zastoj je posebno opteretio nas Hrvate kao najmalobrojniji konstitutivni narod - rekao je Čović.

Dodao je da "ohrabreni našom vjerom i sjedinjeni u različitosti suočavamo se sa mnogobrojnim životnim izazovima i kušnjama".

- Ipak, duboko vjerujem kako ćemo iz ovog iskustva izaći ujedinjeni oko zajedničkih vrijednosti na kojima moramo ustrajati za dobro svakog čovjeka, obitelji i domovine. U vremenu ispred nas očekujemo završne razgovore vezane za izmjene Izbornog zakona, a kako bi ostvarili punu jednakopravnost hrvatskog naroda. Jednako tako potrebno je stvoriti preduvjete za rješavanje i ostalih nagomilanih problema koji su produbili nerazumjevanje odnosa tri konstitutivna naroda. Vrlo je važno da politički osiguravamo ustavom zajamčeno pravo da možemo birati svoje predstavnike u kolektivnim tijelima vlasti. Sada više nego ikad važno je pokazati naše zajedništvo koje zagoravamo tri desetljeća.

Vodeći odgovornu politiku prema našem narodu i BiH osigurat ćemo evropsku budućnost, trajan mir i bolje sutra. Jer ovo je naša domovina - poručio je Čović.

Na kraju je rekao da se nada da će provesti i obilježiti nadolazeće blagdane u društvu najbližih.

- Poštovani prijatelji, od srca želim da uživate u miru i blagoslovu našeg najradosnijeg blagdana, života i nadanja. Dopustite mi ovim putem zaželjeti vama i vašim obiteljima dobro zdravlje, mir i radost u predstojećim božićnim danima. Na dobro nam došao Božić i sveto porođenje Isusovo. Sretna i uspješna Nova 2022. godina - zaključio je Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.