TURISTIČKA ZAJEDNICA

Za ukrašavanje Kantona Sarajevo 240.000 KM

Sredstva namijenjena za iluminacije i dekoracije podijeljena su općinama: Stari Grad, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Trnovo i Vogošća, saopćeno je iz TZKS

TZKS: Sredstva uplaćena Općinama. Avaz

Al. B.

31.12.2021

Turistička zajednica Kantona Sarajevo izdvojila je 240.000 KM za ukrašavanje Kantona Sarajevo povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Sredstva namijenjena za iluminacije i dekoracije podijeljena su općinama: Stari Grad, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Trnovo i Vogošća, saopćeno je iz TZKS.

- Želimo da svi građani Kantona Sarajevo, domaći i strani turisti osjete prazničnu radost i uživaju u zimskim čarima Sarajeva. U vremenu pandemije i drugačijih uslova života, trudimo se da Kanton Sarajevo ostane poželjno mjesto za dolazak, lijepo i ugodno druženje, uz svjetlosne dekoracije i autentični sarajevski zimski praznični duh – poručio je Kenan Magoda, predsjedavajući povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Osim prazničnog ukrašavanja gradskih ulica, trgova i saobraćajnica, Turistička zajednica Kantona Sarajevo sufinansirala je brojne kulturne, zabavne, sportske događaje, manifestacije i festivale kojima nastoji turističku ponudu učiniti što kvalitetnijom i produžiti zimsku turističku sezonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.