OGLASIO SE NA TWITTERU

Tegeltija: Nemam potrebu da se branim, radim čestito

Potpuno je nebitno na koji način su upakovane i pod kojim izgovorom su uvedene, jer se ne radi o bilo kakvom sudskom ili drugom procesu, istakao je

Milan Tegeltija. Arhiva

Piše: H. J. I.

5.1.2022

Sjedinjene Američke Države proširile su listu sankcija koje se odnose na radnje koje se povezuju s korupcijom širom svijeta, a od danas je lista proširena s pojedincima i firmama koje djeluju u Bosni i Hercegovini. 

Na listi se našao i bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija i njegova supruga Tijana Tegeltija. 

Povodom sankcija, Tegeltija se oglasio na svom zvaničnom Twitter profilu.

- Potpuno je jasno da su sankcije instrument američke spoljne politike i kao takve predstavljaju spoljnu politiku SAD. Zbog toga se ne mogu komentarisati u bilo kojem drugom kontekstu, sem u kontekstu političkog pritiska strane države na unutrašnja politička dešavanja u BiH. 


Objava Tegeltije na Twitteru. Screenshot

Potpuno je nebitno na koji način su upakovane i pod kojim izgovorom su uvedene, jer se ne radi o bilo kakvom sudskom ili drugom procesu, u kojem se predočavaju argumenti niti osoba ima priliku od toga da se brani. Prema tome, nemam nikakvu potrebu da se branim, jer bi to bilo besmisleno jer kako rekoh ove sankcije nisu rezultat nekih sudskih postupaka, niti sam imao priliku da u učestvujem u bilo kakvom postupku strane države , nego su rezultat politike koja u sebi sadrži brutalni politički pritisak.

Svoj sam posao radio i radim čestito , pošteno i u skladu sa zakonom i svojim političkim ubjeđenjima, što namjeravam i da nastavim. Ako sam u ratu mogao da budem vojnik sa puškom u ruci a imao sam svega 20-ak godina onda, sada u ovim godinama zbog Republike Srpske i mog naroda mogu da izdržim bilo kakve sankcije SAD - napisao je Tegeltija. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.