APEL

Pomozi.ba: Vlastimiru Mijoviću potrebna pomoć

Vlastimiru Mijoviću, poznatom i priznatom bh. novinaru u oktobru prošle godine dijagnosticiran je rak pluća sa metastazama

E. T.

9.1.2022

Novinar Vlastimir Mijović. Facebook

“Dragi moji, došlo je do grla”, riječi su našeg cijenjenog novinara Vlastimira Mijovića Vlaste kojem je potrebna naša pomoć, a vas molimo za podjelu apela. Za Vlastu smo odvojili broj 17006 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere, objavila je humanitarna organizacija Pomozi.ba.

Vlastimiru Mijoviću, poznatom i priznatom bh. novinaru u oktobru prošle godine dijagnosticiran je rak pluća sa metastazama. On se trenutno nalazi na liječenju u Istanbulu, a zbog teškog zdravstvenog stanja potreban mu je specijalni sanitetski avion za povratak kući u voljeno Sarajevo.

Za njegovo dosadašnje liječenje u Turskoj potrebno je 30.000 eura, plus 8.500 eura za sanitetski prevoz. Pored navedenog iznosa, potrebna su i dodatna finansijska sredstva za nastavak liječenja.

Naš Vlasta je svojim poštenim i iskrenim analitičarskim tekstovima i neovisnim karakterom dotakao mnoge živote u BiH, ali i šire. Pomozimo Vlasti da pobijedi još jednu bitku, jer kako je nedavno sam napisao: „Nošen svojim i vašim krillima, ne mogu da ne uspijem.“

Kako pomoći Vlastimiru Mijoviću pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.