MAĐARSKA EUROPARLAMENTARKA

Ketalin Čeh reagovala na izjavu Varheljija o stanju u BiH: Rekao je dobro, ali nedovoljno uvjerljivo

Diplomata EU ne bi trebalo da se slika sa mapom koja prikazuje nezavisni Brčko Distrikt koji je ponovo pripojen RS, smatra ona

E. Ć.

Ketalin Čeh i Oliver Varhelji

Foto: avaz


Mađarska europarlamentarka, Ketalin Čeh (Katalin Cseh), reagovala je na izjave Olivera Varheljija (Varhelyi), evropski komesar za proširenje, koje je dao mađarskim medijima o stanju u BiH. Ona smatra da je ono što je rekao Varhelji dobro ali nedovoljno uvjerljivo.

- Oliver Varhelji je danas govorio pomirljivijim tonom, negirajući svoju podršku secesionistima bosanskih Srba. Što je dobro. Ali to ne predstavlja dovoljno uvjerenje.. Za početak: diplomata EU ne bi trebalo da se slika sa mapom koja prikazuje nezavisni Brčko Distrikt koji je ponovo pripojen RS - napisala je Čeh na Twitteru.

Podsjećamo, Varhelji je u izjavi za mađarski "Magyar Nemzet", rekao da su izvještaji o njegovoj podršci potezima člana Predsjedništva BiH i Lidera SNSD-a Milorada Dodika, “lažne vijesti.”

- Naše očekivanje od bosanskih Srba je da se vrate u Vladu, u Parlament, u rad Predsjedništva. Ni Bosna i Hercegovina, pa čak ni Republika Srpska nemaju interesa za segregaciju, što onemogućava rad institucija - izjavio je, između ostalog" Varhelji za "Magyar Nemzet".

NA VRH

Podijeli članak na