PROGNOZA

Danas oblačno vrijeme, u večernjim satima moguć snijeg

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1 stepen, na jugu zemlje do 5 stepeni

Blago zatopljenje i sunčani intervali pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Anadolija

Piše: N. Aj.

17.1.2022

Danas se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje prolazno povećanje oblačnosti. Lokalno po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru Bosne prije podne će biti i magle.

Jače naoblačenje od večernjih sati koje će u noći na utorak u Bosni i sjeveru Hercegovine usloviti slab snijeg i susnježicu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1 stepen, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U Sarajevu prolazno naoblačenje prije podne. Zatim smanjenje oblačnosti do večernjih sati kada se očekuje novo naoblačenje koje će u noći na utorak usloviti slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna oko 1stepen.

Biometeorološke prilike bit će povoljnije u cijeloj zemlji. Blago zatopljenje i sunčani intervali pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se djelimično umanjiti. Mada će temperature porasti, preporučljivo je biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju tokom jutra i večeri, kada će biti dosta hladnije u odnosu na ostatak dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.