PROJEKTI

Slovenci grade veliki pogon u Novom Travniku

Upravo zbog zahtjevne tehnologije proizvodnje i nedostatka adekvatnog prostora koji se javio usljed proširenja obima posla, javila se potreba za formiranjem dodatnog prostora

Odranije imaju proizvodnju i u Novom Travniku. Arhiv

Piše: A. Č.

19.1.2022

Firma ADK d.o.o. gradi novu fabriku u Novom Travniku na 11.000 kvadrata, u kojoj je smješten i centralni garderober predviđen za 1.000 uposlenika.

Dodatni prostor

Preduzeće ADK d.o.o. jedno je od najvećih slovenskih preduzeća u metalsko-prerađivačkoj grani industrije u BiH. Veći dio djelatnosti predstavlja izrada složenih čeličnih konstrukcija od sitnozrnastog čelika i montaža završnih proizvoda.

Odranije imaju proizvodnju i u Novom Travniku.

Upravo zbog zahtjevne tehnologije proizvodnje i nedostatka adekvatnog prostora koji se javio usljed proširenja obima posla, javila se potreba za formiranjem dodatnog prostora koji će moći prihvatiti sve ono što je zadano od samog procesa proizvodnje, terena i investitora.

Savremeni koncept

Ovaj savremeni koncept se prostire na čak 11.000 kvadrata te poštuje sve ono što je zatečeno i potrebno kako bi se proces proizvodnje dalje nastavio u svom punom obimu.

Kako bi jedan ovakav objekt, koji je od velikog i ključnog značaja, dobio dodatnu notu arhitektonskog utjecaja, javlja se igra bojama, nadstrešnicom, stepeništem koji će upravo ovakav prostor transformirati u nešto moderniji ambijent nego što inače imamo priliku da vidimo kada su industrijski pogoni u pitanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.