LUKSUZAN ŽIVOT

CIN: Pročitajte šta sve od imovine ima Bisera Turković

Onaj koji ima toplinu u domu, onaj koji ima svjetlo u domu, onaj koji ima nešto da pojede, on ne može biti umoran. Ja mislim da smo mi pomalo razmaženi, rekla je Turković

Bisera Turković. Arhiv

CIN

20.1.2022

Intervju Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, za Hayat televiziju privukao je veliku pažnju zbog izrečenih nebuloza.

Turković je, između ostalog, rekla kako "onaj koji ima nešto da pojede, on ne može biti umoran". 


- Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, onaj koji ima svjetlo u domu, onaj koji ima nešto da pojede, on ne može biti umoran. Ja mislim da smo mi pomalo razmaženi, znate... - kazala je Turković.


Veliki procenat naroda može da sastavi kraj s krajem

Nije se proslavila ni komentarišući broj beskućnika u Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji. Rekla je da BiH nema taj problem.

- Dakle, mi imamo teških slučajeva, tu i tamo. Postoje oni. Ne trebamo zatvarati oči pred realnošću ali većina, veliki procenat našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Ja govorim o prosječnom narodu. Ne govorim o onima koji imaju možda mnogo više nego što im je potrebno - rekla je Turković.

Vlasnica je pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji


CIN se odmah bacio u istragu imovine koju posjeduje Turković.

- Ministrica Turković je vlasnica pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a sinovi joj posjeduju još tri nekretnine u Sarajevu. Ona je 2008. godine od Općine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata plativši ga certifikatima 15.400 KM. Četiri godine kasnije ga je prodala po jedanaest puta većoj cijeni, za 180 hiljada maraka. Potom je kupila dvije kuće u Sarajevu koje vrijede skoro pola miliona maraka, te je vlasnica još dvije u Fojnici i jedne u Stocu. Ove nekretnine prostiru se na skoro dulum i po zemlje.

Njena posljednja plata ambasadorice u Kataru iznosila je preko devet hiljada maraka, a uz to je imala prihode od oko četiri hiljade maraka za izdavanje nekretnina. Turković je tokom karijere redovno imala angažmane kao predavač na univerzitetima u BiH, Evropi i svijetu. Posjeduje dva vozila "Porsche Cayenne" i "Volkswagenov Kombi", navedeno je iz CIN-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.