DONESENI ZAKLJUČCI

SDA USK: Nećemo podržati aktuelnu vlast

Pozivaju sve zainteresirane strane, prvenstveno SDP, da se odluče na ovaj korak kako bi se, naveli su, od sistematskog uništavanja spasila Bosanska Krajina

Članovi Kantonalnog odbora SDA USK na pres-konferenciji. RTVUSK

RTVUSK

26.1.2022

Članovi Kantonalnog odbora SDA USK, na čelu s Jasminom Musićem, danas su na pres-konferenciji govorili o aktuelnoj političkoj situaciji u Kantonu.

Nakon sastanka članstva ove stranke doneseni su zaključci, u kojima se jasno daje do znanja da SDA neće podržati aktuelnu vlast te će i dalje insistirati na formiranju manjinske vlade u kojoj, kako je rečeno, SDA ne mora participirati.

Pozivaju sve zainteresirane strane, prvenstveno SDP, da se odluče na ovaj korak kako bi se, naveli su, od sistematskog uništavanja spasila Bosanska Krajina.

U SDA se ne smatraju krivim za novonastalu situaciju i neusvajanje Budžeta USK jer je unazad četiri godine, kako tvrde, svaki taj dokument usvojen u aprilu prošle godine.

Također dodaju da je ova stranka s viših nivoa vlasti za USK osigurala 55 miliona maraka. Upravo zato kažu da se "ne žele potčiniti vladajućem Narodnom evropskom savezu koji provodi revanšističko-represivnu politiku".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.