ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik uputio čestitku predsjedniku Kine: Koristim ovu priliku da izrazim zahvalnost vašoj zemlji

Uvjeren sam da ćete, bez obzira na brojne izazove s kojima se čovječanstvo suočava, biti sjajni domaćini, kazao je on

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. ARHIV

A. O.

31.1.2022

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik predsjedniku predsjedniku Kine Ksi Jinpingu uputio je najiskrenije čestitke povodom nastupajuće kineske Nove godine, uz uvjerenje da će Kina nastaviti svoj ekonomski i tehnološki napredak, kao i da se i dalje snažno zalaže za univerzalnu bezbjednost i prosperitet i u svijetu.

- Nadam se da će nam ova godina donijeti dovoljno hrabrosti i snage da se izborimo sa svim izazovima, ali i nepravdama sa kojima se suočavamo - rekao je Dodik.


Zimske olimpijske igre

Dodao je da će početkom februara Kina biti domaćin jednom od najvećih svjetskih sportskih događaja, 24. Zimskim olimpijskim igrama.

- Uvjeren sam da ćete, bez obzira na brojne izazove s kojima se čovječanstvo suočava, biti sjajni domaćini i vašoj zemlji i vašim sportistima ovom prilikom želim mnogo uspjeha - navedeno je u čestitki.

Istakao je da je prošla godina bila puna izazova kako na zdravstvenom, tako i na ekonomskom i političkom planu, ali da je i u tavkim turbulentnim vremenima Kina nastavila da ulaže velike napore za stvaranje trajnog mira.


Velika zahvalnost

Dodik je poručio da i pored određenih prepreka u 2021. godini nastavili su započete infrastrukturne projekte sa njihovim kompanijama i pokrenuli nekoliko novih. 

- Koristim ovu priliku da izrazim zahvalnost vašoj zemlji na principijalnom stavu poštovanja međunarodnog prava, a naročito u Savjetu bezbjednosti UN-a - poručio je Dodik.

On je, uz izraze dubokog poštovanja predsjedniku Ksiju, izrazio veliku zahvalnost za podršku i pomoć Kine u najtežim trenucima, kao i najbolje želje za "prosperitet i blagostanje bratskog kineskog naroda".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.