PREMIJERKA SUSJEDNE DRŽAVE

Brnabić o donaciji Domu zdravlja Mostar: Od Srbije se očekuje da pomogne, bez obzira na političku situaciju

Dom zdravlja Mostar primio je jučer donaciju od Vlade Srbije koja uključuje 60.000 univerzalnih transportnih medija s dva brisa za PCR testiranje na koronavirus

Premijerka Srbije Ana Brnabić. Arhiv

N. Aj.

1.2.2022

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je danas, komentirajući donaciju Vlade Srbije Domu zdravlja Mostar da se takav postupak od Srbije očekuje bez obzira na političku situaciju.

- Poslali smo im količinu dovoljnu za godinu dana testiranja, ali to nije više vijest, jer se to od nas očekuje. Očekuje se da Srbija ima i da će pomoći, bez obzira na političku situaciju - kazala je Brnabić te dodala kako to pokazuje koliko se Srbija promijenila.

Dom zdravlja Mostar primio je jučer donaciju od Vlade Srbije koja uključuje 60.000 univerzalnih transportnih medija s dva brisa za PCR testiranje na koronavirus.

Brnabić je danas također izjavila da će prosječna plaća u Srbiji za decembar prošle godine biti veća od 600 eura.


- To ćemo utvrditi za nekoliko dana kada izađu rezultati za prosječnu plaću u prosincu. Imamo danas nezaposlenost koja je 10 posto usprkos pandemiji. Imamo ekonomiju prema kojoj smo prvi ili drugi u Europi. Vjerujem da ćemo biti prvi za 2021. - kazala je Brnabić.

Ona je istaknula da se u Srbiji, unatoč pandemiji, tvornice nisu zatvarale, već počinju novi projekti i nastavljaju se već započete investicije.

- Niko nije otkazao, samo su je neki odložili za par mjeseci. Zbog toga raste naša industrija i vjerujem da će se tako nastaviti i ove godine - kazala je premijerka Brnabić.

Brnabić je istaknula da se Srbija razvila te da je njena ekonomija ojačala, ali opet ima toliko stvari koje je potrebno urediti, prenosi Tanjug.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.