BURNO NA SJEDNICI NSRS

Borenović poručio Dodiku i SNSD-u: Licemjerni ste, sada idete u Sarajevo, a donedavno vam je smrdjelo

Sve što vladajuća koalicija u RS danas priča je zamajavanje bez ikakve vizije i koncepta, kazao je Borenović

Borenović: Krivci za krizu u državi su SNSD, SDA i HDZ "s trabantima". Dejan Rakita/Pixsell

L. S.

1.2.2022

Među govornicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o političkoj i ekonomskoj situaciji, koja se danas održava u Banjoj Luci, bio je i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On je odmah na početku izlaganja prisutne pitao: "Šta je smisao ove sjednice?".



Zašto niste sazvali sjednicu Parlamenta

- Sve što vladajuća koalicija u RS danas priča je zamajavanje bez ikakve vizije i koncepta. Zašto niste sazvali sjednicu Parlamenta, da pričamo o ovim stvarima prije nego što je formirana vlast, zašto vam je tada odgovarala Bisera, a sada ne? Vi ste nju birali, ona je vaš ministar, kao i Sifet Podžić. Mi smo bili protiv. Zašto tada nismo pričali o Ustavnom sudu i imovini, a ne sada, kada je vlast formirana - rekao je Borenović.

Kazao je da krivcima za krizu u državi smatra SNSD, SDA i HDZ "s trabantima".

U izlaganju je Borenovića prekidao Milorad Dodik, i dobacivao mu, dok je ovaj govorio da su problemi nastali dolaskom ove koalicije na vlast, ter kako je situacija ranije bila dobra, kada su SDS i PDP bili u državnoj koaliciji.


Tri stranke garantuju politički haos

- Nakon nekoliko godina mirne, stabilne i normalnije situacije, na vlast dolaze tri političke stranke koje, kada su zajedno, garantuju politički haos. Uzmite, analizirajte, kada je Bakir Izetbegović podnosio apelacije Ustavnom sudu BiH? Kad god je bio u ovoj koaliciji. Kada smo imali najveće političke i krizne izazove? Kada su ove tri političke stranke na vlasti - poručio je Borenović.

Kazao je da Dodik i ostali koji su SNSD i u koaliciji s tom strankom "idu u Sarajevo koje im je donedavno smrdjelo, što je licemjerno, perfidno i bezobrazno".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.