AVAZ SAZNAJE

Određen pritvor ocu ubijenog Mehmeda Ramića

Ramić se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovao, te je dalje stavljalo u promet

Ubijeni Mehmed Ramić. Avaz

Piše: M. Aš.

1.2.2022

Općinski sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Zulfi Ramiću (48) iz Sarajeva, oca Mehemda Meše Ramića ubijenog u decembru prošle godine na Pofalićima, saznaje portal "Avaza".

Pripadnici Federalne uprave policije, podsjećamo, 29. januara uhapsili su Ramića i kod njega pronašli opojnu drogu heroin, pištolj, municiju, kao i drugi predmete koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Ramić se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovao, te je dalje stavljalo u promet. Prilikom pretresa stana, Ramić je fizički napao policijske službenike Federalne uprave policije. On je  jednom policijskom službeniku nanio lakše tjelesne ozljede.

Kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva KS, pritvor Zulfi Ramiću je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Za ubistvo Mehemda Ramića osumnjičeni su Amel Jašarević i Adel Kabaš (ranije Murtović) za kojim je raspisana Interpolova potjernica. Edvin Imamović i Igor Zuko terete se za pomaganje i brane se sa slobode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.