AVAZ SAZNAJE

Određen pritvor članovima narkobande iz Foče i Trebinja

Osumnjičeni se terete organizirani kriminal, nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga, nezakonitu nabavku specijalističke opreme za uzgoj opojnih droga

Uhapšeni predati Tužilaštvu prije dva dana. Avaz

Piše: M. Aš.

4.2.2022

Sud BiH odredio je pritvor za 11 članova narkobande koja je uhapšena prije dva dana na području Trebinja, Foče i Istočnog Sarajeva u akciji MUP RS "Staza", potvrđeno je za "Avaz" iz Tužilaštva BiH.

Dvije osobe se brane sa slobode. U ovoj akciji bilo je uhapšeno 19 osoba, ali je za 13 bio tražen pritvor.

Članovi ove organizirane grupe, putem aplikacije Sky, posebno namijenjene za ostvarivanje zaštićene komunikacije, dogovorili vrijeme i način primopredaje opojne droge s područja Srbije i Crne Gore u BiH radi daljnje prodaje u Hrvatsku te druge zemlje EU.

Pritvor im je  određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni se terete organizirani kriminal, nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga, nezakonitu nabavku specijalističke opreme za uzgoj opojnih droga, kao i nezakonit promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Također, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizirane kriminalne skupine, povezani sa organiziranim kriminalnim skupinama koje djeluju u susjednim zemljama i počinjenjem teških kaznenih djela, ugrožavaju sigurnost u regionu.

Kod ove grupe pronađeno je 400 kilograma marihuane, a uhapšeni su:  Mišo Miljanić, Milijan Mijović, Milan Rašević, Tomislav Petrović, Anđelko Milošević, Milan Mičanović, Aleksa Mališ, Nemanja Prnjat, Dušan Mićanović, Rajko Grubač, Milad Jerković i Miloš Kovačević i Vladan Kovačević, koji je uposlenik Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.