NIJE BILO BEZAZLENO

Društvene mreže: Stanovnici opisali dramu tokom današnjeg zemljotresa u Tuzlanskom kantonu, "baš je zatreslo"

U Srebreniku se osjetilo strašno, treslo se na višim spratovima, svi su izašli na ulicu, jedan je od komentara

Zemljotres u Tuzlanskom kantonu. Arhiv Avaza

M. K.

10.2.2022

Zemljotres jačine 4,2 stepena po Richteru registrovan je danas na području Bosne i Hercegovine, a najviše su ga osjetili stanovnici Srebrenika, Gradačca, Banovića, Lukavca, Živinica, Tuzle...

Iz raznih mjesta širom Tuzlanskog kantona, putem društvenih mreža, uplašeni stanovnici prenijeli su svoje utiske i strahove nakon preživljene drame koja je trajala nekoliko sekundi.


Nakon zemljotresa brojni su bili komentari na društvenim mrežama. Printscreen

- Najjači zemljotres do sada. Dobro nas je protreslo. Drhtala sam od straha, još dugo nakon potresa, navodi Sadika I. iz Tuzle.

- Baš je zatreslo ozbiljno. Nismo ni svjesni koliko smo mali bez uticaja, na prirodne sile iznenadne koje nas u sekundi mogu izbrisati sa lica zemlje. Ljudi moji dragi, volimo se i poštujmo, bez degradiranja i različitosti, jer smrt je bliža nego jaka za vratom. Ovo malo života što nam je ostalo da provedemo u miru i ljubavi zajedničkoj uvažavajući i poštujući jedne druge. Ovo su nam samo opomene koliko smo nemoćni , i da na život gledamo drugačije sa poštovanjem bez zlobe i mržnje jedni prema drugima.Ne ponovilo se ni dušmaninu, napisao je Adnan H. iz Tuzle.

U prvi mah nisu znali šta se događa. Printscreen

- U Srebreniku se osjetilo strašno, treslo se na višim spratovima, svi su izašli na ulicu, ne ponovilo se nikada, navodi Ismeta A..

- Ja sam osjetila tutnjavu mislila sam da je opet jak vjetar nisam ni pomislila na zemljotres. Ali se dobro osjetilo, navodi Amira B. sa Husina.

Komentare su ostavili i stanovnici Živinica, Gradačca, Banovića...

Bilo je užasno. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.