NAKON OSAM TAČAKA

Sjednica Parlamenta FBiH prekinuta: Nisu raspravljali o zabrani pušenja

Ovo će biti prva tačka na dnevnom redu na sljedećoj sjednici

Sa današnje sjednice. Parlament FBiH

H. J. I.

17.2.2022

Prekinuta je današnja sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, i to nakon što je razmotreno osam tačaka dnevnog reda.

Predsjedavajući ovog doma Tomislav Martinović (HDZ) je nakon nekoliko sati zasjedanja prekinuo sjednicu te je delegatima kazao da će biti informisani o tome kada će sjednica biti nastavljena.

U toku sjednice je prihvaćen zaključak Zakonodavno-pravne komisije da se zaduži entitetska vlada da u roku od 15 dana otkloni nedostatke u sadržaju prijedloga izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Cilj izmjena je vanredno usklađivanje penzija.

Najduže se razmatrao prijedlog izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda. Nakon što je Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prihvatio ove izmjene, to je danas učinio i Dom naroda. To znači da će Kanton Sarajevo dobijati desetine miliona KM manje prilikom raspodjele javnih prihoda. 


Nakon ove odluke je sjednica prekinuta.

Prva tačka koja bi se trebala razmatrati na nastavku sjednice jeste Prijedlog izmjena o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i drugih proizvoda za pušenje.

Zastupnički dom je prošle godine usvojio ovaj zakon, a ako ga prihvati i Dom naroda to će značiti potpunu zabranu pušenja u zatvorenom javnom prostoru.

Osim zabrane pušenja, delegati će na nastavku sjednice razmatrati još 18 tačaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.