VAŽNE TEME NA STOLU

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH 21. juna

Među predloženim tačkama dnevnog reda su zakoni iz energetskog sektora

Sa jedne od ranijih sjednica. Fena

FENA

10.6.2023

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, treća redovna u aktuelnom mandatu, najavljena je na službenoj web-stranici za 21. juni u Sarajevu.

Među predloženim tačkama dnevnog reda su zakoni iz energetskog sektora - Prijedlog zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u Federaciji BiH, Prijedlog Zakona o električnoj energiji Federacije BiH te Prijedlog zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije.

U predloženom dnevnom redu slijede izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH te odluka o davanju prethodne saglasnosti na pravila ustanova za socijalno zbrinjavanje u Sarajevu, Ljubuškom, Fojnici i Pazariću.

Izvještaji o rezultatima prošlogodišnjih aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine te odlukama o pomilovanju pravosnažno osuđenih osoba donesenih u 2022. godini, također su u predloženom dnevnom redu, kao i informacija o stanju sigurnosti - kriminaliteta na području Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-decembar 2022.

Jedna od narednih tema je izvještaj o zaduženju Federacije po osnovu emisije trezorskih zapisa (6M) na dan 25. aprila 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.