O POSKUPLJENJIMA

SDP predlaže smanjenje cijena goriva za 45 feninga

Zakonom neće biti propisan rok trajanja, predložit ćemo ga u hitnoj proceduri. a njegovi efekti će imati trenutne rezultate, poručio je Magazinović

Mašić: Vlada spava. AVAZ

S. S.

22.2.2022

Održana je konferencija za medije Socijaldemokratske partije BiH na kojoj su predstavljene mjere za ublažavanje posljedica velikih poskupljenja.

Prijedloge su predstavili Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Damir Mašić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Zastupnici ove stranke  predat će u proceduru prijedlog Izmjene Zakona o akcizama, Zakon o minimalnoj plati, Izmjene Zakona o PIO.

Kriza ne pogađa samo BiH

Šef kluba zastupnika SDP BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović naveo je trenutna cijena goriva 2.71 KM.

- Ekonomska kriza ne pogađa samo BiH, nego i zemlje EU, a one se na različite načine nose s krizom i pokušavaju zaštititi građane, dok vlasti u BiH spavaju - poručio je Magazinović.

Pojasnio da bi se ovim izmjenama zakona smanjila cijena goriva do 45 feninga po litru goriva.

- Zakonom neće biti propisan rok trajanja, predložit ćemo ga u hitnoj proceduri. Njegovi efekti će imati trenutne rezultate - pojasnio je Magazinović.


Premijer spava

Šef kluba zastupnika SDP BiH u Parlamentu FBiH Damir Mašić podsjetio je da je Klub SDP-a Predstavničkom domu Parlamenta FBiH predložio zakon kojim se ograničava cijena marže na cijene nafte i njihovih derivata.

Mašić je komentarisao i usvajanje Zakona o minimalnoj plati.

- Nastavit ćemo insistirati, u martu očekujemo sjednice, na usvajanju Zakona o minimalnoj plati. Na kraju postavljam pitanje, šta radi Vlada FBiH u vezi svega ovoga, šta radi Ministarstvo trgovine čiji je zadatak da vrši kontrolu kretanja cijena? Imamo Vladu koja spava, resornog ministra koji spava, premijera koji spava - poručio je Mašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.