AFERA "KORONA UGOVORI"

Zeljković iz pritvora u direktorsku fotelju Instituta za javno zdravstvo RS

Republičko javno tužilaštvo u ovoj fazi postupka nema nijedan mehanizam kojim bi Zeljkovića spriječio da se vrati na direktorsko mjesto u Institut za javno zdravstvo RS

Branislav Zeljković. Agencije

E. Ć.

22.2.2022

Branislav Zeljković osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u aferi "Korona ugovori" vraća se na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo RS, piše "Srpskainfo".

Podsjetimo, Zeljković je suspendovan sa direktorske funkcije zbog određivanja pritvora, a kako je to bio jedini razlog da izbiva sa svog radnog mjesta, on se po izlasku iz pritvora vraća u direktorsku fotelju.

Republičko javno tužilaštvo u ovoj fazi postupka nema nijedan mehanizam kojim bi Zeljkovića spriječio da se vrati na direktorsko mjesto u Institut za javno zdravstvo RS, javlja "Srpskainfo".


– U optužnici se jedino može zatražiti mjera bezbjednosti zabrane obavljanja javne funkcije, ali to se primjenjuje tek nakon pravosnažnosti presude.

Branislav Zeljković uhapšen je u septembru prošle godine i nalazi se pod istragom Republičkog javnog tužilaštva zbog zloupotrebe službenog položaja i malverzacija prilikom nabavki medicinske i zaštitne opreme u vrijeme pandemije koronavirusa.

Inače, tužilaštvo ga sumnjiči za zloupotrebu “tešku” 790.000 maraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.