VLADA FEDERACIJE

Smijenjen Mensud Bašić, HDZ bio protiv toga

Činjenica da su ministri HDZ-a stali uz Bašićev nelegalni rad, potvrđuje se sumnja da je on plasirao kreditne linije pojedincima iz Hercegovine

Mensud Bašić: Nelegalan rad. Arhiv

Piše: E. Ć.

24.2.2022

Nakon što je v.d. direktor Razvojne banke FBiH Mensud Bašić odbio da objavi konkurs za direktora te finansijske institucije, koji je Nadzorni odbor raspisao, danas je o tome raspravljano na sjednici Vlade  Federacije BiH.

Nezapamćen slučaj da v.d. direktor neće da provede odluku Nadzornog odbora, dobio je epilog na način da su ministri iz SDA i iz SBB-a podržali njegovu smjenu s pozicije v.d. direktora, a protiv su bili svi ministri HDZ-a.

Činjenica da su ministri HDZ-a stali uz Bašićev nelegalni rad, potvrđuje se sumnja da je on plasirao kreditne linije pojedincima iz Hercegovine i to na način raznih kolaterala.

To praktično znači da je Vlada dala saglasnost Nadzornom odboru da smijeni Bašića uz obrazloženje da je svojom opstrukcijom i neizvršavanjem odluka Vlade i Nadzornog odbora, najvjerovatnije, za što postoje osnovi sumnje, počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.