U 12 SATI

Ko, ako ne Sarajevo: Danas skup solidarnosti s građanima Ukrajine

Jedna naša kolegica noć će provesti u metro stanici, druga će spavati poluobučena, treća je našla uski hodnik kao mjesto koje joj se čini najsigurnije. Poznate su vam ove priče, napisao je direktor Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović

Ispred sarajevske Vijećnice koja je u bojama zastave Ukrajine. Facebook

Piše: N. Aj.

25.2.2022

Danas će u Sarajevu biti organiziran skup solidarnosti sa narodom Ukrajine, nakon što je jučer Rusija agresivno počela svoju invaziju u ovu evropsku zemlju.

Organizator je Muzej ratnog djetinjstva u Sarajevu na čelu sa Jasminkom Halilovićem, a planirano je da se građani okupe kod Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva u 12 sati.

Halilović je na Facebooku podijelio fotografiju koja je napravljena sinoć kod Vijećnice koja je bila u bojama zastave Ukrajine.

- Mislima i srcima mi smo uz naše kolegice i kolege, prijatelje, partnere, učesnike, i uz naše publike u Ukrajini. Jedna naša kolegica noć će provesti u metro stanici, druga će spavati poluobučena, treća je našla uski hodnik kao mjesto koje joj se čini najsigurnije. Poznate su vam ove priče?

Molim vas da mi se pridružite sutra u Velikom parku u 12 sati, da pokažemo solidarnost sa građanima Kijeva i drugih ukrajinskih gradova, solidarnost sa cijelom Ukrajinom. Ko, ako ne Sarajevo? Podijelite sa prijateljima. Hvala vam i vidimo se sutra - napisao je Halilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.