ŠTA SE TAČNO ČEKA

Miloš Lučić za "Avaz" odgovorio ko donosi odluku da se prime izbjeglice iz Ukrajine u BiH

Lučić nije htio da izražava svoj stav o primanju izbjeglica iz Ukrajine, nego je poručio da je stav Vijeća ministara BiH i njegov stav

Miloš Lučić: Odluku mora donijeti VM. AVAZ / AFP

Piše: S. Spahić

28.2.2022

Bosna i Hercegovina još nije donijela odluku o eventualnom prijemu izbjeglica iz Ukrajine, a tim povodom smo kontaktirali ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Miloša Lučića.

Ministar Lučić je za portal "Avaza" pojasnio da on ne može kao ministar samostalno donijeti odluku, nego da o tome treba odlučivati Vijeće ministara BiH.

- Nismo još nikakve informacije zaprimili, a što se tiče mojih nadležnosti odluku ne mogu sam donijeti, nego se to mora donijeti na Vijeću ministara BiH. Vidjet ćemo da li ćemo moći izaći naredne sedmice sa tom informacijom, jer ove sedmice je sjednica Vijeća ministara. Mislim da najbolju odluku o tom pitanju može donijeti predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija - poručio je Lučić.

Lučić nije htio da izražava svoj stav o primanju izbjeglica iz Ukrajine, nego je poručio da je stav Vijeća ministara BiH i njegov stav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.