MAJKL MARFI

Novi ambasador SAD u BiH Selimovića proglasio herojem mjeseca: Naišao je na otpor korumpiranih aktera!

Rad komesara Selimovića na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kako u Sarajevu, tako i u samoj policiji, naišao je na otpor korumpiranih aktera koji nastoje da unište nezavisnost policije

Marfi i Selimović. Avaz

Piše: M. Aš.

28.2.2022

Heroj mjeseca u BiH je komesar policije Kantona Sarajevo Nusret Selimović, objavio je danas na društvenoj mreži Linkedin novi američki ambasador u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy).

Ambasador je u postu  naveo da je od imenovanja Selimovića u avgustu 2019. godine, sarajevska policija  igrala ključnu ulogu u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i da je postavio model efikasne i nezavisne policije. 

Nažalost, politički motivisane pravosudne institucije nisu podržale rad njegovog tima, posebno u pogledu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.


Post ambasadora SAD u BiH. Avaz

Po riječima komesara Selimovića, „Uprkos svim pritiscima, moramo pokazati hrabrost i biti primjer kako se boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije, uključujući i unutar vlastite policije. Nastavit ićemo da budemo nezavisni i da se protivimo miješanju politike u rad policije. Nastavit ćemo da podižemo profesionalizam policije i time doprinosimo boljoj budućnosti naših građana.”

Pozivamo kolege komesara Selimovića u pravosudnim institucijama da na prvo mjesto stave potrebe građana Kantona Sarajevo i da se pridruže borbi protiv korupcije.

Rad komesara Selimovića na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kako u Sarajevu, tako iu samoj policiji, naišao je na otpor korumpiranih aktera koji nastoje da unište nezavisnost sarajevske policije. Ambasada SAD snažno podržava komesara Selimovića i njegov tim i nastavit će pružati tehničku podršku i mentorstvo. Komesar Selimović i sarajevska policija primjer su kako nezavisne institucije mogu djelovati pošteno i biti model za promjene - napisao je Marfi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.