PREDSTAVNIČKI DOM PFBIH

Damir Mašić: Još uvijek nemamo informacije koje naftne kompanije su kršile marže

Prvi razlog su nepovoljni ugovori za privredne subjekte u FBiH kada je u pitanju snabdijevanje električnom energijom, a druga dva razloga su prijedlozi SDP-a vezano za robne rezerve i za Federalnu upravu za inspekcijske poslove, rekao je

Mašić: Ne znamo ko je kršio marže. SCREENSHOT

S. S.

9.3.2022

Klub zastupnika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Federacije BiH je održao konferenciju za medije u prostorijama ovog doma. 

Kako je poručio šef Kluba zastupnika SDP-a u ovom domu Damir Mašić tri su razloga za to.


Tri puta veća cijena električne energije

- Prvi razlog su nepovoljni ugovori za privredne subjekte u FBiH kada je u pitanju snabdijevanje električnom energijom. Druga dva razloga su prijedlozi SDP-a vezano za robne rezerve i za Federalnu upravu za inspekcijske poslove - rekao je Mašić.

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu PFBiH je poručio kako je prošle godine usvojen zakon kojim se ograničava poskupljenje od 20 posto, a prema informacija do kojih su došli postoje sporne stavke ugovora, zbog kojih pojedini privredni subjekti će biti prinuđeni preći u roku od 48 sati na rezervno snabdijevanje, što znači i do tri puta veću cijenu električne energije.


Zašto se ne koriste naftni terminali?

Damir Mašić je naveo da će SDP tražiti izvještaj kakvim robnim rezervama Federacija raspolaže te zašto se naftni terminali koji su u vlasništvu Federacije BiH ne koriste u vremenu kada je aktuelna priča o rastu cijena naftnih derivata.

- Mi ni danas nemamo informacije koji su privredni subjekti kršili marže, koje su se na prijedlog SDP-a usvojile. Podsjećamo, na osnovu tog prijedloga marže su ograničene na 25 feninga po litru nafte - poručio je Mašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.