PREPALI SE NATO-A

Ravnogorski četnički pokret otkazao okupljanje u Višegradu

Veliki je pritisak stranih i domaćih faktora iz federalnog djela BiH, medijskih kuća iz FBiH na našu organizaciju, moramo biti pametni i mudri, istaknuto je

Okupljanje bilo zakazano za nedjelju, 13. marta. Arhiv

A. Č.

10.3.2022

Ravnogorski četnički pokret otkazao je postrojavanje svojih pripadnika, koje je ranije bilo zakazano za nedjelju, 13. marta, u Višegradu.

- Poštovana braćo Ravnogorci, obavještavamo vas da predviđeni parastos našem Čiča Draži koji je zakazan za 13.3 2022. godine u Draževini (Dobrunskoj Rijeci), neće se održati kako je prvobitno bilo planirano - navodi se u pismu koje je proslijeđeno članovima ovog zloglasnog pokreta.

Razlog za otkazivanje postrojavanja leži, kako kažu, u novonastaloj sigurnosnoj situaciji u svijetu, kao i u Bosni i Hercegovini.

Kao jedan od razloga navedeno je i povećano prisustvo pripadnika EUFOR-a u BiH.

- Znači, neće biti postrojavanja, samo parastos u crkvi i na mjestu gdje je naš Čiča zarobljen, i gdje je pobijena njegova pratnja. Veliki je pritisak stranih i domaćih faktora iz federalnog djela BiH, medijskih kuća iz FBiH na našu organizaciju, moramo biti pametni i mudri! Naredba rukovodstva pokreta je da se svi pridržavaju gore navedenog saopštenja - naveli su Ravnogorci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.