ODRŽIVI TURIZAM

Veliko priznanje stiže u Trebinje: "Hercegovačka kuća" najbolja svjetska priča

U najužoj konkurenciji bili i projekti iz Kanade te Perua

Projekt “Hercegovačka kuća”. Agencije

Piše: L. S.

13.3.2022

Grad Trebinje s pričom „Hercegovačka kuća“ osvojio je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju „Green destinations - 100 najboljih priča o održivosti“, u kategoriji lokalni lanci snabdijevanja.


Daljnji razvoj

U najužoj konkurenciji za ovo priznanje, osim Trebinja, bili su „Alberta southwest crown of the continent“ (Kanada) i „Parque nacional Tingo Maria“ (Peru).

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković kazao je da je ovo priznanje izuzetno važno za Trebinje, za daljnji razvoj turizma, kao i lokalnih poljoprivrednih proizvođača u tom gradu.

- To je još jedna potvrda, možda najznačajnija, da je projekt “Hercegovačka kuća” apsolutno opravdan i, što je najvažnije, pokazali smo na svjetskom nivou da je apsolutno održiv - istakao je Bošković.

Posebno je to, kako je dodao, značajno za poljoprivredne proizvođače, kojima je kroz projekt “Hercegovačka kuća” ponuđen siguran plasman.


Mali proizvođači

- Njihovi proizvodi su dosta vidljiviji na tržištu, uradili smo dosta u vezi s brendiranjem proizvoda, analizama o njihovoj ispravnosti i rezultat svega toga je da u ovom trenutku više od 130 malih proizvođača plasira svoje proizvode putem “Hercegovačke kuće” - naglasio je Bošković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.