NA SASTANKU S BORELJOM

Brisel zahvalio Konakoviću i Radončiću na naporima u pregovorima o izmjeni Izbornog zakona

Apelirao je da se svi okupimo oko stola i razgovaramo i o ustavnoj reformi i o izbornom zakonu i zahvalio se Radončiću i meni koji smo sjedili za tim stolom

Konaković i Radončić: Uloženi veliki napori oko pregovora za izmjene Izbornog zakona BiH. Avaz

Piše: E. Ma.

16.3.2022

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj (Josep Borell) boravi u posjeti BiH, a danas je, između ostalog, održao i sastanak s liderima stranaka opozicije iz RS i FBiH te liderima vladajućih stranaka. 

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler, a najveći dio razgovora protekao je u temama o evropskom putu BiH.

Predstavnici Brisela posebno su istakli dva lidera - Fahrudina Radončića (SBB) i Elmedina Konakovića (NiP), te im se zahvalili na medijaciji i trudu oko održavanja pregovora u vezi izmjena izbornog zakona u BIH.

To je za portal "Avaza" potvrdio Konaković.

- Gospodin Johan Satler (Sattler) nam se posebno zahvalio. Pozvao je sve prisutne aktere i objasnio kako bi se rješenja trebala nalaziti za stolom, bez obzira što imamo različite stavove. Apelirao je da se svi okupimo oko stola i razgovaramo i o ustavnoj reformi i o izbornom zakonu i zahvalio se Radončiću i meni koji smo sjedili za tim stolom - naveo je Konaković.

Podsjetimo, sutra i prekosutra će biti nastavljeni pregovori. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.