LIDER NIP-A

Konaković: HDZ i SNSD zahvaljujući SDA imaju potpunu moć kontrole procesa

Viđeni su neki napreci u pogledima na rješavanje problema. Atmosfera sada u osnovu na pregovore u Neumu je drastično bolje. Danas ne primjećujem radikalne stavove iz Neuma i bilo je mnogo konstruktivnije, rekao je Konaković

Elmedin Konaković. N. Ajnadžić

Piše: N. Aj. - S. S.

17.3.2022

Predsjednik Naroda i pravde (NIP) Elmedin Konaković dao je izjavu za medije nakon sastanka i nove runde pregovora oko izmjena Izbornog zakona BiH.

Nije mogao govoriti o puno detalja, ali je poručio da mali pokreti mogu utjecati na konačni dogovor.

- Mislim da su s razlogom tražili da ne dajemo izjave. Dobili smo jasne poruke međunarodne zajednice, koliko je važno da se u ovom trenutku naprave dogovori oko reformi izbornog procesa i promjene Ustava - rekao je Konaković, te dodao:

- Jasno mogu reći da su to ozbiljne poruke. Podsjetili su nas još jednom na sve ono što se dešavalo u BiH nakon svih propalih dogovora.

Lider NIP-a rekao je da su da je na pregovorama otvoreno četiri ili pet aktuelnih tema, te da su sve strane zadržale neke svoje stavove. 

- Viđeni su neki napreci u pogledima na rješavanje problema. Atmosfera sada u osnovu na pregovore u Neumu je drastično bolje. Danas ne primjećujem radikalne stavove iz Neuma i bilo je mnogo konstruktivnije - istakao je Konaković.

Konaković je naglasio kako HDZ i SNSD zahvaljujući SDA imaju potpunu moć kontrole procesa.

- HDZ  i SNSD zahvaljujući SDA imaju potpunu moć kontrole procesa. Integritet izbornog procesa nisam siguran da je Izetbegoviću nešto važno i neće ni milimetra pomjeriti - rekao je Konaković.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.