PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić: Pregovori se nastavljaju, SDP jučer niko nije izbacio

Gospodin Mašić i Dizdar su nakon početka sastanka samoinicijativno napustili salu, rekao je Radončić

Piše: H. J. I. - N. Aj.

18.3.2022

Nakon prvog dijela nastavka pregovora oko izmjena Izbornog zakona, predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, obratio se kratko novinarima. 

- Ogroman je set problema u bošnjačko – hrvatskim odnosima, u promjeni izbornog zakona, radimo naporno, radimo u boljoj atmosferi nego je to u Neumu. Dogovor je da ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori i otprilike to je jedino što u ovom trenutku mogu reći, jer znate, evo sad pravim iznimku, i dalje važi naša zajednička riječ da ne dajemo izjavu za medije - rekao je Radončić.

Odgovarajući na pitanje novinara, Radončić je prokomentirao pojedine tvrdnje da su građanske stranke izbačene sa jučerašnjeg sastanka. 

- Što se tiče SDP-a i jučerašnjeg sastanka, moram reći kao ozbiljan čovjek, na stolu su stajala imena gospodina Mašića i gospodina Dizdara iz SDP-a. Moram reći da ih stvarno niko nije istjerao, kada su vidjeli o čemu se radi, oni su tražili riječ, gospodin Mašić, i napustili su sastanak. Prema tome i ja sam čak rekao ostanite, a mislim i da je gospođa Angelina Ajhorst također to rekla, nije bilo nikakvog izbacivanja sa sastanka- rekao je Radončić. 

Pregovori se nastavljaju u 13 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.